Scenetæpper


Søger du de velkendte scenegardiner i kraftigt stof? Med Vores scenetæpper kan du vælge at købe stoffet i metermål, færdige bagtæpper på udvalgte mål – eller vi kan fremstille dit scenetæppe på ønsket mål.

Scenetæpper er lavet af molton, som fås i forskellig tykkelse. Det der bruges til fortæpper og bagtæpper er typisk 300g/m2, hvilket er den kraftige og velkendte kvalitet, der bølger pænt når det er ophængt.

Tæpperne er brandimprægneret og kan trygt bruges på teater, skole, messe, koncerter og andre steder, hvor der ønskes et fortæppe eller bagtæppe.

Kontakt os på mail@dlt.dk eller tlf. 36370000, hvis du har spørgsmål eller ønsker tilbud på mål.

1 til 32 ud af 77

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1 til 32 ud af 77

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Hvad bruges scenetæpper til?

Scenetæppet bruges til mange formål – og kaldes bl.a. fortæppe, bagtæppe, backdrop, teatertæppe, scenemolton, scenegardin, mv.

Scenetekstilet bruges også steder, hvor der skal dækkes af – enten midlertidigt eller permanent. F.eks. ved fortæppe på scenepodier – eller som tæppe, der adskiller scene og publikum.

Vi ser scenetæppe brugt på alle former for scener, til udstillinger og messer, på hoteller og kongrescentre, m.v.


Hvad er et godt scenetæppe?

Et godt scenetæppe skal først og fremmest være brandimprægneret. Det er alle vores. Dernæst er det vigtigt, at der er monteret ophængningsøjer, så det er let at hænge op.

Et færdig syet scenetæppe bør have ombuk hele vejen rundt, så stoffet ikke løber – det har vores også.

Tykkelsen af stoffet – eller kvaliteten om man vil - betegnes i vægt pr. kvadrat meter (m2).

Vores scenetæpper er lavet af molton, der er et bomuldstæppe, og vejer i de fleste tilfælde 300g/m2. Det bevirker, at stoffet falder tungt og derved ”bølger” flot. Vi kan også levere tæpper på mål i kvalitet fra 150g/m2 til 500g/m2.

Der forskellige kvaliteter får i en række forskellige farver. Kontakt og venligst.


Fordele ved scenetæpper

Des tykkere tæppet er - desto mere eksklusivt vil det se ud, men kraftige scenetæpper har også en anden effekt. Jo tykkere tæppet er jo mere dæmpes lyden i lokalet nemlig. I de øvre frekvenser er scenetæppet decideret lydabsoberende og meget effektivt. Internationale anerkendte ingeniører vælger ligefrem scenetæpper af bestemte tykkelser og mængder for at lyddæmpe større lokaler.

Scenetæppe er også utrolig godt til mørklægning. 300g/m2 sort molton er lystæt og kan med fordel bruges til lyddæmpning og mørklægning.


Størrelse på scenetæppe

De fleste har natuligvis brug for tæppen i en given højde – det giver sig selv, men længden kan varierer til fordel for akustik eller udseende.

Vi taler om to længder på scenetæppet. Den dækkende bredde og den faktiske bredde. Den dækkende bredde er den flade som scenetæppet rent faktisk skal dække.

Den faktiske bredde er den bredde tæppet skal have for at falde pænt og evt. være medvirkende til forbedring af akustik.

Kontakt os – så kan vi drøfte hvilke mål dit scenetæppe skal have for at have den ønskede effekt.

Ring på tlf. 36 37 00 00, send os en mail på mail@dlt.dk eller besøg vores udstilling i Glostrup.