Vi sætter bygninger og arkitektur i det helt rette lys
Vi sætter bygninger og arkitektur i det helt rette lys

Arkitektonisk- & facadebelysning

Den rette facadebelysning skaber en positiv oplevelse

Arkitektonisk belysning – såvel udendørs som indendørs – er med til at fremhæve arkitektur, skabe stemning og ikke mindst give det ønskede udtryk og skabe positiv opmærksomhed.

Måden det gøres på har stor indvirkning på resultatet og dermed det signal, der sendes til betragteren.

Det er lidt som kunst - det er ikke nødvendigt. Men det forskønner, skaber velvære, giver giver god atmosfære og har man først oplevet det vil man nødig undvære...

facadelys belysning lys facade udendoers arkitektur profil bygning

Facadebelysning

Udendørs belysning af bygninger giver forskellige resultater og afhænger bl.a. af hvordan spots er placeret, hvilken kelvin farvetemperatur lyset har, skygger, evt. farver, statisk eller skiftende udtryk, m.v.

Ved at anvende hvidt og farvet lys sammen, benytte lamper med farveskift og beregne skygger – skabes en lyssætning der vækker opsigt, interesse og er behagelig at iagttage. Også uden løsningen kommer til at ligne en rockkoncert.

Og netop opmærksomheden og profileringen er jo hele formålet med facadebelysningen.

belysning nykredit kalvebod brygge facade lys bygning udendoers

Indendørs belysning

Indendørs belysning er typisk for at fremhæve arkitektur og skabe stemning, og er ikke stort forskellig i virkningsmåde. Den største forskel ligger i, at den indirekte belysning, som indendørs arkitektonisk belysning er, primært skal skabe atmosfære og velvære.

Ofte vil det være særlige bygningsdele og udvalgte elementer i rummet, man ønsker at skabe fokus på. Typisk belyses de med hvidt lys, men ved at tilsætte farvet belysning - sammen men hvidt lys - opnås et helt andet spil.

Når den visuelle oplevelse løftes bliver rum ubevidst mere tiltrækkende. Igen - tænk på kunst.....

arkitektonisk belysning trappe sider lys

Lyder det interessant?

Lad os sammen tage en snak og din opgave – hvad enten det er belysning af et bygningsværk, bygning, butiksfacade eller andet. Vi samarbejder gerne med arkitekter og entreprenører i hele processen fra ide til produkt.

Vi glæder os til at høre fra dig.