Røgmaskiner

DLT tilbyder alle former for røgmaskiner. Hvad enten det er røg, tåge eller haze. Overordnet set er målet at skabe tåge, dis eller decideret røg i luften, men formålet kan være forskelligt - om det er til underholdning eller industri.

Vi har røgmaskiner i mange prisklasser - og til alle formål. Lige fra tågemaskiner, der bruges lejlighedsvis i privat hjem - til professionelle industri røgmaskiner, der kontinuerligt skal generere store mængder røg.

Hvorfor bruges røgmaskiner til underholdning? For det første er det en festlig effekt. Men vigtigere er det, at røgen gør at man kan se lysets vandring i luften. Når de små partikler i røgen belyses, skabes lysstråler gennem rummet. Selv ved meget lidt røg bliver effekten af lyset mange gange større.

Læs mere om Røgmaskiner

1 til 32 ud af 54

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2

1 til 32 ud af 54

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2

Røgmaskiner anvendes typisk til

 • Se eller fremhæve lysets vandring i luften

 • Synliggøre luftstrømme

 • Hæmme sigtbarheden

Til belysning i forbindelse med underholdning er en røgmaskine ofte et "must". Når der lægges en fin tåge ses lysstråler bedre og oplevelsen af lysshowet bliver mange gange større.

Til at synliggøre luftstrømme og airflow er røg en klar fordel. F.eks. i en vindtunnel, hvor aerodynamik skal optimeres eller gøres synlig. Eller ved indkørsel, optimering eller dokumentation af udsugningsanlæg kan det hurtigt synliggøres, hvor effektiv udskiftning af luft er - eller hvordan airflow opfører sig.

Er ønsket at sigtbarheden skal nedsættes, er det ofte i forbindelse med at simulere røg fra brande eller ulykker. Bruges røgmaskiner der er kraftige nok, kan sigtbarheden blive så lav, at man ikke kan se sine egne hænder.

roeg effekt lys kegler

Her anvendes røgmaskiner

 • Scene

 • Teater

 • Koncerter

 • Visualisering af luftstrømme

 • Udsugningstest

 • TV

 • Diskotek

 • Natklub

 • Kontrol af airflow

 • Brandskoler

 • Simulering af brand

 • Test af ventilation

 • Forlystelsesparker


Hvilken type røgmaskine skal man bruge?

Forklaring om røgmaskiner, tågemaskiner og hazemaskiner - og de forskellige typer af røg:

Røgmaskiner

Den mest almindelige røgmaskine er den, der opvarmer røgvæsken. Princippet er enkelt. Når røgmaskinen aktiveres, sendes røgvæsken ind i varmelegemet, der opvarmer væsken og derved sendes røgen ud ved tryk. Røgen skydes ud mere eller mindre kraftig - afhængig af maskine. Almindelig cirkulation i luften - eller folk, der bevæger sig i lokalet - fordeler hurtigt røgen, så effekten er jævn i hele rummet.

roegmaskine skyder udsender røg

Lav eller tung røg

Lav røg er kendt fra scener - i TV og til koncerter. Denne form for røg er - når professionelle bruger den - oftest lavet af CO2. Her er det varmeforskelle, der giver røgudvikling. Denne form for røg bruges, hvor røgen i sig selv er en effekt. Den forsvinder hurtigt, kræver dyre maskiner, og er besværlig og kostbar at håndtere. Vi forhandler det ikke.

Der findes dog en genvej til den lave røg - hvor det er almindelige røgmaskiner, der køler røgen. Først varmes væsken op, derefter køles den ned. Det gør røgen tungere end luften, så den lægger sig lige over gulvet. Dog skal man være indstillet på, at denne type godt kan fedte lidt på gulvet, da røgen kan kondensere til røgvæske igen.

lav tung heavy roeg paa gulv

Hazemaskiner

Haze maskiner - er tågemaskiner, som sender en helt tynd tåge ud, men ikke giver indtryk af, at lokalet er tilrøget. De fleste mener, at denne tåge er behagelige, og resultatet er også mere ensartet i luften. De fleste hazemaskiner har timer i fjernbetjeningen eller i maskinen, så den kan opretholde vedvarende mængde tåge i lokalet. Rent teknisk findes der forskellige teknologier - og dermed også forskellige typer væske. Brug KUN væske beregnet til netop den maskine du har.

haze roegmaskine

Fazer røgmaskiner

Udsender lige som hazere en tynd tåge - istedet for en stor mængde røg, der skal fordele sig. Rent teknisk er en fazer dog en røgmaskine, der blot sender røgen ud som tynd tåge. Mange foretrækker denne form for røg, da de færreste opdager at røgen er der. Fazer røgmaskiner bruger også almindelig røgvæske.

fazer roegmaskine

CO2 røg

Er reelt meget CO2 der lukkes ud på en gang - typisk fra flasker. Temperaturforskellen fra den flydende CO2, der er i flasken - til temperaturen i rummet gør, at det virker som røg. Effekten er kortvarig og er kun til effekt. Røgen forsvinder hurtigt of giver ikke effekt i lyset. Bruges istedet tynd røgvæske i kraftige røgmaskiner kan lignende effekt opnås og fordelen vil være, at den er langt billigere i drift og meget nemmere at håndtere.

co2 roeg effekt

Vælger du en røgmaskine fra DLT - får du:

 • Driftssikre røgmaskiner med nem håndtering

 • Kvalitets røgmaskiner med maksimal output

 • Danmarks bedste service fra fagfolk

 • Mulighed for at se varen i vores showroom

 • Dag til dag levering - eller afhentning i butik

roegmaskine

Et par gode råd om røgmaskiner

Hold nøje øje med røgvæske-beholderen i maskinen - den bør ikke tømmes helt. Dels er der større risiko for at urenheder trækkes ind i pumpen og så er der risiko for at pumpen ødelægges, hvis den aktiveres, mens beholderen er tom for røgvæske.

Brug røgvæske af god kvalitet. Noget billig røgvæske indeholder alm. vand - i stedet for destilleret vand - og kalken i vandet aflejres i varmelegemet og ødelægger maskinen.


Hvilken typer røgmaskine er den bedste?

Det afhænger naturligvis af dit brug og behov - og ikke mindste hvad du vil opnå med røgen. Hos DLT har vi røgmaskiner til professionelle og til privat brugere.


Lad os guide dig til den helt rigtige røgmaskine

Med 30 års erfaring kan vi guide dig til den helt rigtige røgmaskine - ring til os på 36 37 00 00 eller besøg vores butik tæt på København. Vi hjælper gerne.